perjantai 27. joulukuuta 2013

Jackals concept art

Tässä muutamia konseptikuvia peliprojektista, johon osallistuin (yhtenä) konseptisuunnittelijana ja graafikkotiimin vetäjänä muutama vuosi sitten. Kuvat ovat myös osa päättötyötäni (Turun Taideakatemia, digital arts), jonka toteutin työn ohessa pelikonseptointiin liittyen. Kuvat voi klikata suuremmaksi.








torstai 12. joulukuuta 2013

Konseptisuunnittelua Saarella-peliin

Konseptisuunnittelu on kenties mielekkäin työtehtävistäni. Se on osa projektin suunnitteluvaihetta ja sen avulla säästetään aikaa (rahaa) ja vaivaa projektin myöhemmissä vaiheissa. Konseptit tehdään yleensä vauhdikkaammin kuin kuvituskuvat, sillä niitä tehdään lyhyessä ajassa isompi nippu. Loputtoman hifistelyn voi siis unohtaa.

Tässä pieni näyte suunnittelutyöstä, jonka toteutin Eduplussalle. Se on koulurakennus (eri kehitysvaiheineen), jonka autiolle saarelle haaksirikkoutuneet oppilaat voivat rakentaa saatavilla olevista tarvikkeista. Suunnittelin peliin erilaisia yksiköitä eri vaiheineen 7x3 kappaletta.

Eduplus toteuttaa pelejä oppimisen apuvälineeksi. Saarella-peli on sosiaalinen luokan kesken pelattava peli, joka opettaa oppilaille yhteistyötaitoja.